пятница, 15 апреля 2016 г.

При підтримці народного депутата Юрчишина П.В. відбулась екскурсія для школярів до Верховної Ради України

Вчора, 13 квітня відбулась друга екскурсія для школярів. На цей раз завітали учні 10-11 класів Калинівського району Вінницької області (м.Калинівка, с. Іванів, с.Дружелюбівка, с.Комунарівка, с.Сальник, с.Павлівка, с.Корделівка, с. Гущинці, с.Глинськ).
По приїзду до Києва школярі мали можливість відвідати Водно-інформаційний центр (музей води), а потім попрямували до Верховної Ради України, де провели чимало часу, ознайомлювались із приміщенням та роботою єдиного органу законодавчої влади в Україні.
Перед початком екскурсії гостей із округу чекав смачний обід в парламентській їдальні. Петро Васильович привітав школярів і вчителів, після чого всі разом відправилися “під купол”.


В першу чергу, випала нагода відвідати конференц-залу, в якій, зазвичай, відбуваються погоджувальні наради, засідання комітетів, круглі столи. Петро Васильович розповів школярам про свою законотворчу роботу (зокрема, за період VIII скликання народний депутат виступив автором та співавтором 37 законопроектів, 5 з яких вже були позитивно проголосовані й стали Законами України).
Петро Васильович був приємно вражений високим рівнем знань школярів, їх обізнаністю щодо політичної ситуації в державі, цікавими запитаннями, інтересом та переживаннями за майбутнє України. "Ми однозначно можемо пишатися нашою молоддю!", - сказав Петро Васильович.
Далі екскурсія проходила за звичним сценарієм у супроводі екскурсовода. Школярі встигли познайомитися з іншими народними депутатами – Продан Оксаною Петрівною та Корчинською Оксаною Анатоліївною. Після чого, завітали до студії парламентського телеканалу “Рада”, дізнались про процес "виробництва" новин, телепередач, запису інтерв’ю тощо. День видався супер насиченим та пізнавальним як для школярів із вчителями, так і для народного депутата Петра Васильовича.
На завершення, народний обранець виступив з ідеєю організувати наступну зустріч зі школярами вже на окрузі у формі круглого столу для обговорення проблем та питань, що постають перед молоддю.
12 квітня 2016 року за ініціативою та підтримкою народного депутата України Петра Васильовича Юрчишина була організована екскурсія до Верховної Ради України для школярів та учителів із Хмільницького району Вінницької області (м.Хмільник, с.Уланів, с.Голодьки, с.Великий Митник)
Поїздка розпочалась вдосвіта, оскільки й дорога далека, та і справ у школярів було багато. По приїзду до славної столиці нашої держави, школярі мали нагоду проїхатися вулицями міста, відвідати стародавній Михайлівський собор, величний Національно-спортивний комплекс “Олімпійський” та Парк "Київ в мініатюрі", що являється колекцією найвідоміших будівель столиці.
Початок екскурсії до парламенту був призначений на 16.00 годину. О 15.00 годині учасників екскурсії Петро Васильович разом із своєю командою привітав у парламентській їдальні та почастував місцевими ласощами. А далі всі дружно рушили “під купол” на зустріч до екскурсовода Верховної Ради України. Почали з першого поверху, де екскурсовод розповіла історію будівлі та про художників які оздоблювали приміщення.
Далі піднялись на другий поверх – кулуари II поверху, де розміщена легендарна картина під назвою «Державотворення». Саме на ній автор Кулаков О.Г. зобразив момент прийняття Акту проголошення незалежності України. Коли відбувалась фотосесія біля картини, як раз поряд проходив Тарас Вікторович Кутовий - Голова комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, членом якого є Петро Васильович. Він з радістю познайомився зі школярами та зробив декілька спільних світлин.
Потім всі піднялися на третій поверх – кулуари III поверху, де знаходяться балкони сесійної зали, з яких можна спостерігати за роботою народних депутатів, їх голосуванням, виступами тощо. Можна з радістю сказати, що школярі особисто побували на пленарному засіданні парламенту Смайлик «smile»
Далі відвідали конференц-залу та провели “імпровізоване” засідання комітету за участю Петра Васильовича та Рибчинського Євгена Юрійовича.
Щасливі школярі на згадку сфотографувалися з депутатами та записали відео подяки Петру Васильовичу за таку чудову поїздку та можливість відвідати стіни українського парламенту. Цей день видався досить насиченим, цікавим та корисним. Задоволені школярі рушили додому вражені, щасливі та натхненні.




































Комментариев нет:

Отправить комментарий