среда, 7 декабря 2016 г.

Громадським організаціям щоб залишитись неприбутковими потрібно внести зміни в статути

До 1 січня 2017 року Громадським організаціям, щоб не сплачувати податки, необхідно переглянути власні статути, внести і зареєструвати зміни до них відповідно до Податкового кодексу України та подати копії  установчих документів до  територіального органу ДФС – Калинівської  ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області (м. Козятин, вул. П.Орлика, 19).
Така вимога міститься у Постанові Кабінету Міністрів України  від 13.07.2016р. № 440, якою затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру.
Для включення неприбуткової організації до Реєстру неприбуткових установ, установчі документи громадських формувань повинні:
- містити заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їх праці, нарахування ЄСВ), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.
- передбачати передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування  до доходу бюджету в разі припинення юридичної особи ( у результаті її ліквідації, злиття, поділу приєднання або перетворення).
Неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 року, не приведуть свої установчі документи у відповідність до зазначених вимог, та не надішлють копії таких документів контролюючому органу  - Калинівській  ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, виключаються після 1 січня 2017 року контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.
Документи на реєстрацію подаються до:

Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області ( м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7 , тел. 0432 – 66-17-81);

Центр надання адміністративних послуг при Виконавчому комітеті Козятинської міської ради (м. Козятин, вул. Незалежності, 57, тел. 2-04-63);

Козятинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Козятин пров. Кондрацького, 1А, тел. 2-00-17,  2-02-07).

Внесення змін до  установчих документів громадських формувань,  з метою приведення їх у відповідність до Податкового законодавства, здійснюється безкоштовно.

http://www.rebkaz.com.ua/

Комментариев нет:

Отправить комментарий