среда, 27 декабря 2017 г.

Мер Козятина на сесії обласної ради добився для козятинчан створення міської лікарні

Вінницька облрада ухвалила рішення про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області до спільної власності територіальної громади міста Козятин цілісного майнового комплексу КУ «Козятинська лікарня відновного лікування».
Попри значний супротив районної влади в особі голови райради Володимира Слободянюка (Наш край) Козятинський міський голова Олександр Пузир на сесії аргументував необхідність цього кроку
і переконав депутатський корпус обласної Ради. В Козятині подейкують, що каменем спотикання по питанню лікарні було саме ряд потенційно привабливих для комерційного використання будівель в центрі міста, які хотіли згодом приватизувати керівник районної ради та чинний народний депутат Петро Юрчишин.
Офіційний сайт Козятинської міськради повідомив, що тепер цілісний майновий комплекс, що розташований за адресою: м.Козятин, вул.Незалежності, 75 безоплатно переданий до спільної власності територіальної громади міста, без подальшого введення в структуру установи стаціонарних відділень акушерсько-гінекологічного та хірургічного профілів.
Козятинська міська рада на своїй сесії ухвалила рішення про створення КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Козятинської міської ради».
Радник міського голови Козятина Сергій Матвіюк прокоментував цю подію та детально розповів, що означає для міста та його громади створення лікарні. Він зазначив, що цей процес не легкий і дороговартістний. Адже, лікарню доведеться створювати з «нуля». 
«Мер Козятина Олександр Пузир постійно наголошує, що Козятинська міська рада визначає одним із нагальних питань соціального та економічного розвитку міста – забезпечення належного медичного обслуговування козятинців та забезпечення інтересів громади в процесі формування госпітальних округів. Свою позицію Олександр Дмитрович підтверджує не лише послідовними, але й конкретними діями. На останньому сесійному засіданні прийнято рішення про створення КП «Козятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Козятинської міської ради». На даний час амбулаторія обслуговує містян в приміщенні, яке знаходиться в жахливому стані. 
Аби створити належні умови надання медичних послуг жителям міста досягнуто домовленостей про передачу майнового комплексу лікарні відновного лікування (колишнє приміщення поліклініки ЦРЛ) для розміщення міської первинної ланки медичної галузі. Причому підкреслимо: вперше Козятин отримає власний заклад охорони здоров’я . На ремонт даного приміщення вже передбачено 200 тис.грн., оскільки попередні господарі, виїжджаючи, по – варварські «попрощалися» з оснащенням та внутрішнім обладнанням (вирваті розетки, вимикачі, пошкоджена електрична проводка, забрана сантехніка). 
І це далеко не повний перелік залишених «надбань». Не дивлячись на те, що міська влада в повному обсязі передавала ЦРЛ субвенцію з державного бюджету, а це близько 7 млн гривень, жодних ремонтних робіт, які покращили б стан медичної установи проведено не було. Нині заплановано перелік необхідних робіт, визначено керівний склад новоствореного медзакладу, виділено кошти. 
Перетворення в медичній галузі створюють сприятливі можливості для забезпечення належних умов надання медичної допомоги та лікування козятинців. Причому, якісні медичні послуги зможуть отримувати не лише мешканці міста, а в майбутньому і жителі об’єднаної територіальної громади та навколишніх сіл», - зазначив Сергій Матвіюк. 

Головне фото Сергій Хіміч ("33 канал") 
Автор Василь Павлів


Більше читайте тут: http://vn.presspoint.in.ua/2017/12/22/58310

Комментариев нет:

Отправить комментарий