понедельник, 14 мая 2018 г.

11 травня пройшло чергове засідання Громадської Ради при Козятинському виконавчому комітеті. (Оновлено)

 11 травня  в будівлі Козятинської міської Ради в кабінеті міського голови пройшло  чергове засідання Громадської Ради при Козятинському виконавчому комітеті.


Були присутні: 
Міський  голова: Пузир Олександр Дмитрович, 
Керуючий справами виконкому міської Ради, начальник організаційного відділу: Заїчко Сергій Олександрович - 
Начальник  відділу  економіки, регіонального розвитку та інвестицій: Голубовська Зоя Євгенівна
Заступник  міського голови, начальник управління житлово - комунального господарства: Малащук  Євгеній  Миколайович
Представник  громадської організації  «Хатіко»
Представник Козятинської поліції  Білоус Володимир Володимирович.
Члени Громадської Ради при виконкомі 10 чоловік ( з 14 членів Г.Р.)
Голова Спілки Ветеранів АТО.  П'явка Олег Петрович 
Голова громадської організації Євросила.  
Представник  громадської Ради при Козятинській ОДА  Жирний Микола Григорович
Священник Київської  Архиєпархії  УГКЦ  Антон Борис  
Запрошені представники релігійних та громадських організацій.
Представники ЗМІ  ...   
Голова громадської Ради   Павлов Федір Петрович
Секретар громадської Ради  Чубатюк Роман Григорович





Членами Громадської Ради було одноголосно затвердженні питання порядку денного.

1.Питання про обмеження (заборону) продажу алкогольних виробів та місць їх продажу після 22.00. Відповідно до ухвалили Верховною Радою України законопроекту №2376 , яким надала органам місцевого самоврядування повноваження встановлювати обмеження (заборону) продажу алкогольних напоїв.

2.Впорядкування громадського порядку і тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування; Запобігання негативного впливу розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях.

3.Небезпека бродячих собак в місті.

4.Невиконання власника магазину «Авторитет» припису управління ЖКГ міської Ради направленого з вимогою влаштувати покриття тротуару з допустимим поперечним схилом.

Перше питання яке стояло в питанні порядку денного керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива(крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22 березня 2018 року №2376- VIII та пунктом 44і частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 
    Питання про обмеження (заборону) продажу алкогольних виробів та місць їх продажу після 22.00. Відповідно до ухвалили Верховною Радою України законопроекту №2376 , яким надала органам місцевого самоврядування повноваження встановлювати обмеження (заборону) продажу алкогольних напоїв. 
   
    Члени Громадської Ради та присутні заслухали звіт представника поліції   Білоуса Володимира Володимировича дільничного офіцера поліції , надав порівняну статистику про скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння  2017-2018 рік.

п/п
Вчинено злочинів особами у стані алкогольного  сп’яніння
1
2
 2017
38


за 4 місяці 2017
17
за 4 місяці 2018 року
8

Впродовж поточного року на території району було зареєстровано значну кількість правопорушень, вчинених особами внаслідок вживання алкогольних напоїв.
Аналіз таких правопорушень показав, що їх вчиненню в більшості випадків передує спільне розпиття спиртних напоїв потерпілого та кривдника.
Для проведення ефективної роботи у даному напрямку створюються робочі групи, увагу яких націлено на виявлення осіб, які здійснюють незаконне виготовлення спиртової продукції, у тому числі домашнього виготовлення.
Відпрацьовуються суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу підакцизних товарів, населені пункти та домогосподарства на предмет незаконного збуту алкогольних напоїв домашнього виготовлення.
         
п/п
Виявлені адміністративні правопорушення 
2017
за 4 місяці 2017 
за 4 місяці 2018 
1
2
3
4
5
1
Ст. 130 КУпАП
152
45
48
2
Ст. 156 КУпАП
8
4
1
3
Ст. 175-1 КУпАП
377
174
118
4
Ст. 176 КУпАП
240
98
90
5
Ст. 177 КУпАП
269
116
88
6
Ст. 178 КУпАП
1093
409
332
7
Ст. 180 КУпАП
22
3
4

















Для забезпечення публічної безпеки і порядку на території обслуговування функціонують мобільні групи та піший патруль із них:
-        З автопатруля: з них 2 автопатруля задіються цілодобово з числа працівників СРПП та 2 працівника ВП, 1 автопатруль, який складається з 2 працівників ВП (з 09:00 год. по 09:00 год., щоденно), 1 екіпаж УПО, 1 піший патруль по залізничному вокзалу ст. Козятин м. Козятин, по 2 працівника сектору реагування патрульної поліції на прийомі громадян на опорному пункті поліції на залізничному вокзалі ст. Козятин, які несуть службу по забезпеченню ПБП щоденно подобово, а також 2 піших патрулі по 1 працівнику ВП по забезпеченню ПБП спільно із членами ГФ в смт. Глухівці та с. Жежелів (з 18:00 год. по 00:00 год.).
    
    Членами Громадської Ради були наведені приклади про недостатність патрулювання , що группа швидкого реагування не має можливості повністю контролювати порядок в місті. 
також було обговорене питання про  про притягнення до відповідальності закладів торгівлі за продаж дітям алкоголю та цигарок .


Антон Борис  Священник Київської  Архиєпархії  УГКЦ , крім законопроектів впроваджувати в ігровій формі інформування дітей про шкоду алкоголю і альтирнативи для розвитку без алкогольного життя. Сімейне виховання має визначну роль. Навчити цінувати цінності здорового способу життя. Внести в порядок денний наступних засідань просвітницькі программ из метою виховання сімей здорового способу життя.  


Міський голова Пузир Олександр Дмитрович, міською радою буде прийняте рішення про заборону продажу алкогольних виробів та місць їх продажу після 22.00. Відповідно до ухвалили Верховною Радою України законопроекту №2376 - VIII та пунктом 44 частини  першої статті 26 Закону України про місцеве самоврядування., та регуляція продажу на території міста. Законодавчо це стало можливо. 

Після спільного обговорення одноголосно було прийняте рішення Громадською Радою 
Керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива(крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22 березня 2018 року №2376- VIII та пунктом 44і частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 


                                     
  









Рекомендувати Козятинській міській раді: 
1. Заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) в м.Козятині з 22:00 до 08:00 години.
2. Суб'єктам господарювання м. Козятина рекомендувати інформувати покупців про прийняття Козятинською міською радою цього рішення.
3. Контролюючим органам рекомендувати вживати всі передбачені законодавством України заходи до суб’єктів господарювання м. Козятина, які порушують встановлену цим рішенням заборону щодо реалізації пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, в тому числі шляхом звернення до відповідного органу ліцензування з рекомендацією щодо позбавлення суб'єкта господарювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями.













Друге питання, впорядкування громадського порядку і тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування; Запобігання негативного впливу розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях.













Голова громадської Ради Павлов Федір Петрович говорив про гостру необхідність встановлення камер відеоспостережень , що покращить роботу поліції в розкритті  та запобігання багатьох злочинів.

 Міський голова Пузир Олександр Дмитрович, запропонував громадським представникам надавати пропозиції для налагодження безпеки міста, які будуть обов'язково розглянуті, а також розповів про затверджену програму по встановленню тридцяти відеокамер на суму 2-3 мільйона гривень...



Вирішили: 
Задіяти та скоригувати дії всіх сторін поліції, міської Ради, громадської Ради, громадських організацій,  громадськості міста для з метою усунення порушень громадського порядку, формування в суспільстві здорового способу життя, обмеження шкідливого впливу споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива серед населення, впорядкування їх продажу, обмеження доступу до них підлітків та молоді, охорони їх здоров’я.

3. Небезпека бродячих собак в місті.


Малащук  Євгеній  Миколайович заступник  міського голови, начальник управління житлово - комунального господарства: розповів про роботу УЖКГ по зменшенню  кількості бродячих собак в місті, адже стерилізація собак проводиться систематично, в 2017 році  було виділено з бюджету міста  70 тисяч , а в 2018 році 150 тисяч гривень. Також активну участь по зменшенню  бродячих собак в місті  проводять активісти  громадської  організації  «Хатіко», адже немалу кількість без притулених собак було роздано активістами всім бажаючим,  та близько 300 собак було вивезено в Бердичівський  притулок для без притулених  тварин. Закон України вимагає після стерилізації привезти собак на те місце де вони були взяті. 











Представник громадської організації «Хатіко» Сизанюк Віта: зазначила одну з головних проблем, це  безвідповідальність мешканців  Козятинщини ,  які вивозять подалі від своїх домівок щенят та  залишають  в громадських містах на сваволю. На превеликий жаль громадяни несвідомо ставляться до власних тварин, чим приречуть своїх тварин на страждання та самовиживання.    



Вирішили: 
Поширити інформацію про причини проблеми продячих собак в місті, основною проблемою в вирішенні зменшення кількості бродячих собак є те,  що громадяни міста та ближніх сел систематично та безвідповідально  викидають цуценят. Продовжити ефективні напрацювання по зменшенню поголів'я собак. 















Чубатюка Романа Григоровича секретар  громадської Ради, доповів про невиконання власника магазину «Авторитет» припису управління ЖКГ міської Ради направленого з вимогою влаштувати покриття тротуару з допустимим поперечним схилом. Повинен був виконати припис управління ЖКГ міської Ради весною 2017 року, але за цей час власником магазину «Авторитет» до 2018 року нічого не зроблено. 
     

       Міський голова Пузир Олександр Дмитрович, порекомендував повторно направити припис , в разі повторного ігнорування припису власником магазину «Авторитет» розглянути  на адмінкомісії та назначити штраф.














Вирішили одноголосно:
Управлінню житлово - комунального господарства направити приписи власнику магазину «Авторитет» вул. Незалежності 56/2 ,  з вимогою влаштувати покриття тротуару з допустимим поперечним схилом, приписи ЖКГ були  направлені власнику магазину «Авторитет» на початку 2017  року, які ігнорувалися та до цього часу  невиконані. В  разі невиконання  призначити  штрафи.       


Голова   громадської  Ради при виконкомі      Павлов Ф.П.   
Секретар громадської  Ради при виконкомі    Чубатюк Р.Г.


Письмове звернення  міського голови
 до Громадської Ради при виконкомі.






















Для приготування статті були використані фото та відео взяті з інтернет ресурсу Козятинської міської Ради сайт  http://komr.gov.ua/
та   з сайту , youtube канал  RIA Козятин  https://goo.gl/wGVVZV 



протокол засідання 11.05.18 

Рішення міської Ради та пояснювальна записка до проекту рішення.



































Комментариев нет:

Отправить комментарий