суббота, 13 августа 2016 г.

Пройшло чергове засідання громадської Ради: Культура поведінки в громадських місцях, стихійна торгівля ( опубліковане рішення, протокол засідання)

 Були запрошені: голова козятинської міської  Ради  Пузир О.Д., депутати козятинської міської Ради, Ткачук  Геннадій Васильович - начальник  Козятинського відділення поліції Хмільницького ВП ГУНП у Вінницькій області , представники громадської організації «Хатіко», представники адміністрації козятинського «великого»  ринку, члени громадської Ради (21чоловік) було присутньої 14членів громадської Ради , представники громадськості  і  представники  ЗМІ.
             Питання порядку денного засідання громадської Ради 
Зустріч з Міським головою з питань, що розглядались на засіданнях Громадської Ради в рамках відпрацювання  формату  комунікації  міська рада - громада - Громадська Рада.

1.      Культура  поведінки в громадських місцях
-    впорядкування громадського порядку і тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування;
-   запобігання негативного впливу  розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях, на спортивних, дитячих майданчиках, на зупинках транспорту, у місцях проведення масових заходів, ліфтах та парках.
-   формування в суспільстві цінностей здорового способу життя
2.      Небезпека бродячих собак в місті.
3.      Пропозиції щодо місць встановлення відеокамер (безпека міста)


      4.  Ліквідація  стихійної торгівлі по вулиці Клари  Цеткіної .

Після  активних обговорень громадська Рада при виконкомі прийняла рішення:

 Рекомендуємо :                                            
Міському голові м.Козятина Пузирю О.Д.


   
                             Шановний  Олександре  Дмитровичу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010р. №996, де основними завданнями Громадської ради вказуються здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади та сприяння врахуванню органом влади громадської думки  під час формування та реалізації державної політики, на виконання рішення Громадської ради при виконавчому комітеті Козятинської міської ради від 11.08.2016р. (витяг з протоколу№3 засідання громадської ради додається), для можливості реалізації конституційного права громадян територіальної громади міста на участь в управлінні державними справами. Просимо надати письмову відповідь на рекомендовані пропозиції Громадської Ради. 

Рекомендуємо  козятинській міській Раді на рівні виконкому.  
                  
1.     Заборонити  в місця масових святкових заходів міста вживання тютюнових виробів  їх шкідливого впливу на здоров’я населення , продаж алкогольної продукції (в місцях масових святкових заходів) та розпивання  алкогольних та слабоалкогольних напоїв,   відповідно до закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2005, N 52, ст.565 ) Стаття 13. Обмеження щодо реалізації (продажу) та вживання  тютюнових виробів».


 Просимо звернути увагу на роботу магазину «Лотос»  де круглу добу продають алкогольні напої, та тютюнові вироби , коло магазину особливо в вечірній і нічний час перебуває  натовп молоді , деякі знаходяться в нетверезому стані , поведінка яких виходить з під контролю громадського порядку,  не рідко відбуваються розбори та бійки нетверезої молоді, що причиняє небезпеку для жителів міста. У даній ситуації виникає необхідність прийняття регуляторного акта, який сприятиме обмеженню розповсюдження алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді, зменшенню кількості злочинів, що скоєні особами у стані алкогольного сп’яніння, захисту населення від шкідливого впливу шуму та забезпечить громадський спокій та порядок.  
Громадська Рада при виконкомі пропонує:  Повністю обмежити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в об’єктах торгівлі  м.Козятин  від 22.00 години до 08.00 години. Відповідно до статті 25, частини 2 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», з метою недопущення поширення проявів вживання неповнолітніми алкогольних та слабоалкогольних напоїв, продажу підліткам спиртних напоїв та втягнення    їх у пияцтво, порушень громадського порядку і дотримання тиші у нічний час доби.

2.       Розмістити інформаційні знаки (таблички) по місту про заборону куріння в громадських місцях «Куріння заборонено» та визначити «Місце для куріння» на території закладів охорони здоров’я, на території навчальних закладів, на дитячих майданчиках, на   території   спортивних   і фізкультурно-оздоровчих  споруд  та  закладів  фізичної культури і спорту, на стаціонарно   обладнаних   зупинках   маршрутних транспортних засобів, парках відпочинку.Частина третя статті 13 в редакції Закону N 4844-VI ( 4844-17 ) від 24.05.2012 } У місцях  та  закладах,  де  куріння  заборонено,  має   бути  розміщена  наочна інформація,  яка складається із графічного знака  про  заборону  куріння   та   тексту   такого   змісту:   "Куріння  заборонено!".  У спеціально   відведених  для  куріння  місцях  розміщується наочна інформація,  яка  складається  із  відповідного  графічного  знака та тексту такого змісту: "Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров'ю!".

3.      В громадських місцях (озеленення) масового відпочинку сквери, парки, стадіон оголосити «територією озону».

4.      Рекомендувати козятинській міській Раді розглянути можливість  тимчасово облаштувати та упорядкувати  місця  торгівлі в районі  ринку вул. Клари Цеткіної, звернути увагу на скарги людей які проживають на вул. К.Цеткіної про не своєчасне убирання сміття. Рекомендуємо відповідальним службам поліпшити санітарний стан, оперативніше прибирати сміття після торгівлі.

5.      Запропонувати проведення зустрічі керівників ринків, влади, громадськості  з метою налаштування діалогу для  вирішенні питання стихійної торгівлі в місті.

6.      Посилити профілактичну і просвітницьку роботу з правил поведінки громадян при зустрічі з бродячими собаками. Активно інформувати населення про необхідність відповідального ставлення до тварин, та безпека правильної поведінки громадян до безпритульних собак . Активно проводити виховні заходи в дитячому середовищі ( уроки доброти та інше..)





Рекомендуємо:   Начальнику Козятинського відділення  поліції Хмільницького ВП ГУНП  у Вінницькій області полковнику поліції   Ткачуку  Геннадію Васильовичу.

                           Шановний  Геннадію  Васильовичу .
      
   Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010р. №996, де основними завданнями Громадської ради вказуються здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади та сприяння врахуванню органом влади громадської думки  під час формування та реалізації державної політики, на виконання рішення планового засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Козятинської міської ради від 11.08.2016р. (витяг з протоколу№3 засідання громадської Ради додається), для можливості реалізації конституційного права громадян територіальної громади міста на участь в управлінні державними справами. Просимо надати письмову відповідь на рекомендовані пропозиції Громадської Ради при виконкомі.
 
 Пропонуємо: працівникам правоохоронних органів міста Козятина ініціювати круглий стіл  зустріч громадських активістів ( громадських організацій), представникам громадської Ради при виконкомі, поліції , козятинської міської ради, ЗМІ.  

    Відпрацювати чіткий реальний план роботи з  ефективним  використання всіх ресурсів , що до впорядкування громадського порядку і тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування; запобігання негативного впливу  розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях, на спортивних, дитячих майданчиках, на зупинках транспорту, у місцях проведення масових заходів, з метою захисту здоров’я  громадян та формування в суспільстві цінностей здорового способу життя, на підставі  виконання  З А К О НУ   У К Р А Ї Н И  Про заходи, що до попередження та зменшення  вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу  на здоров'я населення  ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2005, N 52, ст.565 )  Стаття 13. Обмеження щодо реалізації (продажу) та вживання  тютюнових виробів.
 

Рекомендуємо:  козятинському відділу освіти                                                         

      Заступнику начальника управління освіти   Касаткіній Олені Юріївні
   
                              Шановна  Олена Юріївна.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010р. №996, де основними завданнями Громадської ради вказуються здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади та сприяння врахуванню органом влади громадської думки  під час формування та реалізації державної політики, на виконання рішення Громадської ради при виконавчому комітеті Козятинської міської ради від 11.08.2016р. (витяг з протоколу№3 засідання громадської ради додається), для можливості реалізації конституційного права громадян територіальної громади міста на участь в управлінні державними справами. Просимо надати письмову відповідь на рекомендовані пропозиції Громадської Ради.

Рекомендуємо міському відділу  освіти:
1.       Ініціювати  закладам освіти з підтримкою громадських активістів ( громадських організацій)  необхідності пропаганди по викоріненню шкідливих звичок (куріння та  вживання спиртних напоїв)  та важливості  цінностей здорового способу життя серед дітей та молоді.

2.      Посилити профілактичну і просвітницьку роботу в учбових закладах з правил поведінки  при зустрічі з бродячими собаками, провести активне  інформування  необхідності відповідального ставлення до тварин, та безпека правильної поведінки  до безпритульних собак . Активно проводити виховні заходи в дитячому середовищі ( уроки доброти та інше..)


Голова   громадської  Ради                                            Павлов Ф.П.                                                             

Секретар громадської Ради.                                           Чубатюк Р.Г.


Протокол засідання та рішення громадської Ради  (завантажити файл)


























Представники громадської Ради з працівниками козятинської поліції спільно провели рейд..., спільна співпраця громади і влади..., непоганий початок!!!



Представники громадської Ради з працівниками козятинської поліції спільно провели рейд з метою недопущення вживання тютюнових виробів в громадських місцях і їх шкідливого впливу на здоров'я населення, проявів вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв в громадських місцях, продажу підліткам спиртних напоїв, порушень громадського порядку... ДАЛІ..








Комментариев нет:

Отправить комментарий