суббота, 5 ноября 2016 г.

Засідання Громадської Ради: Визначення проблем та пропозицій для створення міської програми «Безпечне місто»


3 листопада відбулося чергове  засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Козятинської міської Ради. Під головуванням голови громадської Ради Павлова Федора Петровича та членів громадської Ради (  15 чоловік) було затверджені питання порядку денного.
   1. Визначення проблем та пропозицій для створення міської програми «Безпечне місто».
-         Безпека руху транспорту  на дорогах в місті, запобігання порушень та покарання порушників дорожнього руху.
-         Стан тротуарів, заборона руху важкого транспорту , розмітка доріг
-         Перспективи  облаштування велосипедних доріжок.
-         Встановлення відеокамер в визначених місцях (відео спостереження)
-         патрулювання  міста нарядів поліції  з метою забезпечення  громадської  безпеки та публічного порядку
-          участь громадськості в заходах з безпеки
На засіданні громадської Ради при виконкомі були присутні:  Заїчко Сергій Олександрович Керуючий справами виконкому - начальник організаційного відділу, Сушко В’ячеслав  Вікторович начальник сектору патрульної служби Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області,  Малащук Євген Миколайович Заступник міського голови - начальник управління житлово - комунального господарства, Начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Росінська Наталія Сергіївна,  представники ЗМІ.  
     Малащук  Євгеній  Миколайович заступник міського голови - начальник управління житлово - комунального господарства надав інформацію про ремонтні роботи тротуарів , про відремонтовану  вулицю Незалежності (біля муз. Школи) , Героїв Майдану – січових стрільців, пам’ятник Грушевському , також Євгеній  Миколайович розповів про неякісне нанесення розміток на дорогах попереднім підрядником, про плани нового підрядника якісно провести роботу по нанесенню розміток на дорогах міста . Було порушено питання про нові тротуари, які можливо будуть передбачати  велосипедні доріжки, продовження встановлення знаків обмежень швидкості руху,  зрізку дерев та висновки лісопатолога.
   Представники громадської Ради рекомендували  управлінню житлово - комунального господарства звернути увагу на знаки розмітки на потоках найбільшого руху пішоходів і розробити план локалізації надзвичайних ситуацій, карту небезпечних місць на дорогах міста. Члени громадської Ради, просили відповідним органам, звернути увагу на порушення безпеки приватних підприємців, які збудували тротуар коло свої магазинів з порушенням безпеки.
     Сушко В’ячеслав  Вікторович начальник сектору патрульної служби Козятинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області надав інформацію: « відео спостереження, яке є необхідним заходом безпеки, але відеокамери технічного  забезпечення має бути відповідно високої якості. Рівень злочинності зріс, на жаль штат правоохоронців зменшився, технічне забезпечення практично відсутнє. На майбутнє розробляється схема встановлення відеокамер. Створені групи швидкого реагування, та наділення повноваженнь цих працівників».  В'ячеслав  Вікторович  розповів про складність залучення громадськості до патрулювання міста з метою забезпечення  громадської  безпеки та публічного порядку та привів приклад гарного  досвіду  співпраці громадськості с правоохоронними органами поліції в селі Глухівці.
   Іващенко В.Б. розповів  про статистику нещасних випадків на переходах , необхідності важливість штрафування порушників паркування, супровід небезпечних вантажів по дорогам міста, Валерій Борисович просив звернути особливу увагу  на рух транспорту по вулиці Данила Галицького.
    Представники громадськості  говорили про важливість співпраці з місцевою владою, напрацювання формату співпраці та  вивчити досвід інших міст.
   Голова Спілки підприємців Іващенко В.Б. підняв важливе питання про здійснення міською владою заходів по освітленню усієї вулиці Данила Галицького , встановлення дорожніх знаків з обмеженням вантажоспроможності, здійснення  підсипки і вирівнювання полотна вулиці по маршруту перевезення,  водовідведення, в подальшому асфальтування і впорядкування тротуарів. На період погіршення погодних умов запровадити кругло добове чергування і виїзний патруль – супровід автоцистерн  працівниками міської Ради, заборонити нічне переміщення небезпечних великовагових нафтових цистерн по місту. Внести на розгляд міської Ради дане питання і запровадити надзвичайний стан до повного вирішення питання про безпечність і відповідність нормам і правилам дорожньої, протипожежної , екологічної безпеки діяльності такого підприємства як нафтобаза в межах міста.   (ВЕСЬ ВИСТУП ІВАЩЕНКА В.Б. Частина №1 , Частина №2 )  
    
 Одноголосно на черговому засіданні громадської Ради при виконкомі було прийнято рішення:

1.Рекомендувати міській Раді створити програму «Безпечне місто»
2.Посилити відповідним структурам  нагляд над переміщенням важкого транспорту дорогами міста та транспорту з небезпечними вантажами.
3. Розглянути звернення громадян про можливість заборони перевезення нафтопродуктів по вулиці Данила Галицького та можливості освітлення усієї вулиці.
4. Провести громадське обговорення з питань співпраці міської влади, громадськості та правоохоронних органів в форматі програми «Безпечне місто»
5. Відповідним структурам міської Ради вжити заходів з усуненням травмонебезпечної ситуації , викликаної облаштуванням тротуару біля будівлі за адресою вулиця Незалежності 56,  Автомагазин «Авторитет».
6. За підписом козятинського міського голови та голови громадської Ради при виконкомі  підготувати та направити письмове звернення до державних органів влади (Кабінету міністрів України, міністерству Внутрішніх Справ України, Комітету Верховної Ради по забезпеченню правоохоронною діяльності ) про необхідність розширення штату козятинських правоохоронних органів поліції , з метою забезпечення  умов безпеки міста , враховуючи наявність вузлової станції, великого пасажирського потоку.












Комментариев нет:

Отправить комментарий