вторник, 27 июня 2017 г.

Рада ввела штрафи до 8500 грн і позбавлення волі до 8 років за жорстоке поводження з тваринами

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект № 5119-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження гуманного ставлення до тварин). Таке рішення підтримали 257 нардепів.
Законопроект передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якими жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.
Всі ці дії передбачають штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров'я.
Якщо жорстоко поводилися з двома і більше тваринами, або групою осіб, або повторно, покарання буде жорсткішим - штраф від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини у разі необхідності.
При цьому "насильницькі дії щодо тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті", передбачають штраф від 3400 до 8500 грн з конфіскацією тварини в разі необхідності.
Кримінальний кодекс доповнили статтею "жорстоке поводження з тваринами".
Згідно із законом, "жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисних мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років".
Якщо те саме зробили в присутності неповнолітнього - обмеження або позбавлення волі на 3-5 років.
Позбавлення волі на 5-8 років загрожує тим, хто особливо жорстоко поводився з тваринами, робив це у присутності неповнолітніх, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб.  ua.112.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий