пятница, 12 января 2018 г.

Відбулося чергове засідання Громадської Ради при козятинському виконкомі, вирішувалися важливі питання ...

21 грудня 2017 року в сесійному залі Козятинської Міської Ради пройшло чергове засідання Громадської Ради на якому вирішувалися важливі питання. На засіданні були присутні: Козятинський міський голова Пузир Олександр Дмитрович, Заїчко Сергій Олександрович - керуючий справами виконкому – начальник організаційного відділу
Представник Козятинських правоохоронних органів тим часово виконуючий обов’язки начальника сектору
Трайдакало Євген Вікторович,  Малащук Євген Миколайович  заступник міського голови - начальник управління житлово - комунального господарства, директор комунального
підприємства  «Добробут»  Лівшиць Ігор Йосипович, Рибінська Світлана Францівна  начальник відділу культури та туризму, Пявка Олег Петрович голова спілки Ветеранів АТО, підприємці,  члени  Громадської Ради 11 чоловік , представники ЗМІ. 


                                                
                                               Питання порядку денного 

1. Інформація про стан вирішення питання безпеки міста, взаємодії поліції та громадськості міста.
2. Екологічна безпека під час роботи опалювальних систем ТОВ «Центральні Теплові Мережі» (види палива, фільтрування викидів ) 
3. Результати вирішення проблеми стихійної торгівлі в місті : Наступні плани по задоволенню потреб та зручностей споживачів та продавців (Інформація представників виконавчих органів та ринку).
4. Програма заходів новорічно-різдвяних свят. 
5. Питання реалізації перспективного плану формування територіальних  громад . 
6. Питання про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області до спільної власності територіальної громади міста Козятин цілісного майнового комплексу КУ «Козятинська лікарня відновного лікування».

Рибінська Світлана Францівна  начальник відділу культури та туризму проінформувала присутніх про підготовку програми до Різдвяних та Новорічних свят. 


Представник Козятинської поліції виконуючий обов’язки начальника СК Трайдакало Євген Вікторович, прозвітував Громадській Раді про роботу міської поліції: за 2017 рік зареєстровано 1900 кримінальних впроваджень , за 11 місяців 2017 року розкрито 33,6% злочинів та 37 наркозлочинів з яких три випадки збуту наркотиків, складено 4400 адмінпротоколів (насильство в сімї, керування в нетрезвому стані) . Козятинська поліція ефективно співпрацює з спілкою Ветеранів АТО, та готові на майбутнє до співпраці з іншими громадськими організаціями для покращення громадського порядку .
В місті Козятин патрульне чергування повністю відсутнє, але діють декілька груп швидкого реагування по місту та району, що є на думку представників громадських організацій небезпечно для підтримки правопорядку в місті. Членами Громадської Ради наводились приклади неефективності відсутності патруля, що може привести до підвищення рівня злочинів в місті. Після обговорення стану вирішення питання безпеки міста та взаємодії поліції та громадськості міста, Громадською Радою було прийнято одноголосно рішення: Звернутися до керівництва Міністерства Внутрішніх Справ з проханням введеня до штату райвідділу поліції вісім посад патрульних.  
Вирішили одноголосно  
 1.      Звернутися до керівництва МВС з проханням введення до штату Козятинського райвідділу поліції 8 посад патрульних. 
2.      Активізувати співпрацю асоціації ветеранів АТО та других громадських організацій з козятинськими правоохоронними органами. 




Пявка Олег Петрович голова спілки Ветеранів АТО розповів про зареєстрований законопроект про муніципальну варту який ще не прийняла Верховна Рада, прийняття  цього  закону сприятиме зменшенню правопорушень, а також необхідність планування спільного патрулювання громадськості з поліцією. Актуальність питання не зникла до прийняття закону муніципальну варту. Про патріотичне виховання , готується тренінгів центр.

 Директор комунального підприємства  «Добробут»  Лівшиць Ігор Йосипович розповів про ситуацію навколо екологічної безпеки під час роботи опалювальних систем ТОВ «Центральні Теплові Мережі» (види палива, фільтрування викидів ).   Ігор Йосипович проінформував громадську Раду про рішення комісії  та достатньо доказів відсутності  шкоди  навколишньому середовищу та здоров'ю  людей. Палива достатньо , опалювальний сезон йде без збоїв. 




 Малащук Євген Миколайович заступник міського голови - начальник управління житлово - комунального господарства розповів про  результати вирішення проблеми стихійної торгівлі в місті та  наступні плани по задоволенню потреб та зручностей споживачів та продавців. Євген Миколайович розповів про закінчений термін  тимчасових дозволів на торгівлю по вулиці Земляка. Сесія прийме остаточне  рішення яке має виконуватися. Міська Рада враховує потреби всіх мешканців міста  більшість яких проти вуличної торгівлі, дане рішення місцевої влади також підтримують члени  Громадської Ради яка не раз повідомляла місцевій владі  про важливість врахування громадської думки більшості мешканців міста  про необхідність вирішення проблеми стихійної торгівлі та наведення порядку на вулицях міста.
Вирішили: 
1.      Рекомендувати адміністрації  базару «Колгоспний»  активніше продовжити облаштування  місць  для створення умов торгівлі  для  задоволення  потреб  зручностей  споживачів  та  продавців. 
2 . Підтримати  рішення місцевої влади відносно проблеми стихійної торгівлі
3.Продовжити діалог Громадської Ради з підприємцями з метою оптимального вирішення проблеми.





Козятинський міський голова Олександр Дмитрович на засіданні Громадської Ради розповів про позитивні зміни по питанню приєднання районних селищ до Козятина, 21 грудня Козятинському міському голові на сесії Сокілецької сільської Ради вдалося за декілька годин переконати депутатів про важливість реалізації перспективного плану формування територіальних громад , після короткого обговорення депутатами Сокілецької селищної Ради було прийнято рішення про приєднання села Сокілець до міста Козятина. По словам Олександра Дмитровича «льод почав танути» також відносно селища Кордишівки , жителі села також запросили міську владу до діалогу по питанню приєднання Кордишівки до Козятина, що є великим перспективним кроком для реалізації проекту плану формування територіальних громад приєднань других селищ козятинського району до міста Козятина.


Хочеться нагадати, що декілька років тому, на засіданні Громадської Ради було також обговорено питання яке не було підтримане, стосовно механізму реалізації проекту перспективного плану формування територіальних громад Козятинщини. В минулому по дослідженню громадської думки жителів ближніх селищ козятинського району не зовсім розуміли процес механізму реалізації проекту формування територіальних громад, ставлення сільської влади та жителів ближніх селищ до питання об’єднань сприймалось з недовірою. 












































Комментариев нет:

Отправить комментарий