среда, 14 февраля 2018 г.

Козятинська Громадська Рада підтримала кандидатів до госпітальної Ради та прийняла рішення по стихійній торгівлі в Козятині.

Члени громадської ради схвалили кандидатури до госпітальної ради та висловилися проти вуличного «шанхаю»
Свою небайдужість та активну громадську позицію у вирішенні проблем життя міста переконливо довели учасники засідання громадської ради при виконкомі міської ради, яке відбулось 12 лютого. Першим питанням порядку денного стало обговорення кандидатур представників міста до складу громадської ради Північного госпітального округу.

Впродовж першої декади сформувати громадські ради – пріоритетне завдання, яке поставили перед керівниками місцевих виконавчих органів влади та головними лікарями госпітальних округів керівництво Вінницької ОДА та Департаменту охорони здоров’я під час наради 17 січня. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, починаючи з дня наради в учасників зібрання є рівно місяць на те, щоб підібрати та рекомендувати керівництву області осіб, які увійдуть у громадські ради госпітальних округів.


Питання стосовно розвитку медичної галузі сьогодні є надзвичайно важливим. Учасники зустрічі переконані, що до складу громадської ради мають входити лише ті фахівці,які знаються на медичних проблемах і мають бачення того, як їх подолати. Після обговорень запрошені одноголосно затвердили склад делегованих членів від міста Козятин до громадської ради Північного госпітального округу до якої увійдуть:
Заступник міського голови – начальник управління соціальної політики Віталій Володимирович Вечера;
Головний лікар КП «Міська лікарня» Козятинської міської ради» Олександр Петрович Євтушок.

Дані кандидатури будуть обговорені на сесійному засідання 16 лютого 2018 року. Зазначимо, що до складу ГР Північного госпітального округу крім двох посадовців від міської влади, будуть представники від району та Глуховецької ОТГ. Два і один – відповідно.
Наступним предметом дискусії стало питання стихійної торгівлі. В Козятині на даний час головною локацією,де процвітає торгівля «з землі», є вул.В.Земляка. Вуличний «шанхай» не лише заважає пішоходам та транспорту, але й несе загрозу здоров’ю. Як вже повідомлялося, з 6 лютого розпочалися щоденні рейди за участю представників поліції, міської ради, держпродспоживслужби. Протягом двох тижнів до встановленої дати торговцям були роздані інформаційні повідомлення про те, що з 06.02.2018 року особам, які будуть здійснювати торгівлю у невстановлених для цього місцях будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Заступник міського голови – начальник управління житлово-комунального господарства Євген Малащук наголосив, що влада міста, аби вирішити ситуацію, вибрала шлях пропонування альтернативного варіанту. Для реалізації товару в місті щоденно працює ринок «Колгоспний» (пров. В.Наумова, 20), торговельні майданчики «Хлібодар» (вул. Грушевського, 23) та Винниченка, 3.
Громадські активісти висловлювали свої думки стосовно актуального питання, зокрема що для ліквідації стихійної торгівлі, в першу чергу, мають налаштуватись мешканці. Необхідно зауважити, що громадяни, купуючи продукти харчування у невстановлених місцях, не можуть бути впевнені у їхній якості. Особливо це стосується м’ясної, кисломолочної продукції, риби. Така продукція приховує в собі високий ризик для здоров’я і життя людей.

Результатом жвавого обговорення стало голосування, яке засвідчило підтримку рішення міської влади припинити стихійну торгівлю: торгівлю з рук, на тротуарах, у дворах, на узбіччі доріг та інших невстановлених для цього місцях без відповідного дозволу на розміщення об'єкта торгівлі та дозвільних документів про якість і безпеку товарів, що виставлені на продаж.
Пропонуємо жителям міста ознайомитися з розцінками послуг, що надаються на території ринку «Колгоспний» та порівняти з тарифи на аналогічні платні послуги на ринках сусідніх міст Вінницької області.


Інформація взята з офіційного сайту Козятинської міської ради

Були присутні на засіданні Громадської Ради:
Міський голова Пузир Олександр Дмитрович
Головний лікар КУ «Козятинська лікарня відновного лікування» Олександр Євтушок (запрошений)
Вечера Віталій Володимирович Заступник міського голови - начальник управління соціальної політики (запрошений)
Малащук Євген Миколайович Заступник міського голови - начальник управління житлово - комунального господарства (запрошений)
Росінська Наталія Сергіївна начальник Відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю.
Павлов Федір Петрович голова Громадської Ради при козятинському виконкомі міської Ради.
Коломійчук Олег Володимирович  Інспектор-провідний спеціаліст з благоустрою управління житлово-комунального господпрства Козятинської міської Ради
Городченко Юрій голова громадської Ради при Козятинської Райдержадміністрації (запрошений)
Грошовенко Леонід Петрович (юрист) представник Козятинської Райдержадміністрації (запрошений)
Жирний Микола Григорович представник ГО Воїнів Афганців .  
представники підприємців (запрошений)
члени громадської Ради при виконкомі 
представники ЗМІ
                                        Питання порядку денного:

1) Обговорення делегування кандидатів до формування госпітальної Ради Північного госпітального округу. (кандидати Головний лікар КУ «Козятинська лікарня відновного лікування» Євтушок Олександр Петрович, Вечера Віталій Володимирович Заступник міського голови - начальник управління соціальної політики)


2) Результати вирішення проблеми стихійної вуличної торгівлі в місті.





























Комментариев нет:

Отправить комментарий