четверг, 7 сентября 2017 г.

Засідання Громадської Ради при козятинському виконкомі: співпраця та взаємодія поліції з громадою міста для забезпечення публічної безпеки і порядку...

Сьомого вересня в сесійному залі козятинської міської Ради, під головуванням голови громадської Ради Павлова Федора Петровича відбулося чергове  засідання Громадської Ради при козятинському виконкомі. На засіданні були присутні секретар козятинської міської Ради  Марченко Костянтин Володимирович, також представники козятинських правоохоронних органів Левчук Геннадій Юрійович, представник спілки ветеранів воїнів АТО, Слободяник Олександр Володимирович інспектор охорони Вінницької муніципальної поліції ,  Ружицька Олена Миколаївна  головний спеціаліст  з питань оборонно-мобілізаційної та режимно-секретної роботи ,  члени Громадської Ради, запрошені  особисто представники громади, представники  ЗМІ Вісник Козятинщини.

Питання порядку денного та регламент були одно голосно затверджені з доповненнями, про внесення питання про створення в місті Козятин муніципальної поліції (по зразку інших міст Вінницької області).
                                               

                                 Питання порядку денного.

1.     Інформування представників козятинських правоохоронних органів  про свою  діяльність у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку. Закон України «Про Національну поліцію», Постанова Кабінету Міністрів № 877 ч.2 ст.9, від 28.10.2015 р.
2.     Впорядкування громадського порядку і тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування;  Запобігання негативного впливу  розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях, на спортивних та дитячих майданчиках,стадіон, території парку,  на зупинках транспорту, у місцях проведення масових  заходів з метою захисту здоров’я громадян .
3.     Створення в місті Козятин муніципальної поліції (по зразку інших міст Вінницької області).
4.     Делегування представника громадської  Ради  в члени  козятинського виконавчого    Комітету  козятинської  міської  Ради.

Представник  козятинських правоохоронних органів Левчук Геннадій Юрійович проінформував Громадську Раду та всіх присутніх про діяльність козятинської поліції у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку.
          Представники громадських інститутів запропонували звернути увагу правоохоронним органам  на скарги громадян про порушення тиші в нічний час біля закладів торгівлі та громадського харчування, та  розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вживання тютюнових виробів в громадських місцях наприклад в сквері Пушкіна, на спортивних та дитячих майданчиках, стадіоні, на зупинках транспорту, особливо у місцях проведення святкових масових  заходів коли поліція зовсім не реагує на громадян які розпивають алкогольні  та слабоалкогольні  напої, вживають тютюнові вироби вплив диму  який вкрай  небезпечний для оточуючих громадян особливо дітей.
     
Також була обговорене питання, про відсутність патруля в Козятині, що є великою проблемою для міста, тому що група швидкого реагування поліції не завжди вчасно встигає приїхати  на виклик громадян , наприклад були приведені факти присутніх на громадській раді, коли поліція приїхали на виклик громадян через двадцять хвилин , де відстань від будівлі поліції становить всього 50 метрів. Начальник сектору поліції проінформував громадську Раду  про кількісний склад працівників правоохоронних органів та  роботу двох груп  швидкого реагування по  місту і  козятинському районі , та зареєстрованих 400 звернень громадян, а це в два рази більше минулого року.                              
  Члени громадської Ради рекомендували представнику  правоохоронних органів донести керівництву козятинської поліції, що для ефективності роботи  поліції  треба звернути увагу  на  Закон України «Про Національну поліцію», яке затверджено Постановою Кабінету Міністрів № 877 від 28.10.2015 р. про закріплене положення, що «діяль­ність поліції здійснюється в тісній співпраці та взаємодії з населенням, територіальними громадами та громадськими об'єднаннями на засадах партнерства і спрямована на задово­лення їхніх потреб, де взаємодія поліції та громадськості як обов’язкова  умова  забезпечення  належного стану публічного порядку в сучасних умовах.  

Також виступив представник спілки ветеранів АТО, який  підтримав пропозицію Громадської Ради про тісний діалог та співпрацю громадських формувань в тому числі й спілки ветеранів АТО з правоохоронними  органами в у сфері  забезпечення публічної безпеки і порядку. 
    На черговому засіданні Громадської Ради в подальшому обговоренні питань (співпраці громади і поліції, охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, створення муніципальної поліції)  
прийняли участь секретар козятинської міської Ради  Марченко Костянтин Володимирович, помічник народного депутата України Крилова Ліля Анатоліївна (член громадської Ради), Ружицька Олена Миколаївна ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ, З ПИТАНЬ ОБОРОННО-МОБІЛІЗАЦІЙНОЇ ТА РЕЖИМНО-СЕКРЕТНОЇ РОБОТИ,  також представники Вінницької муніципальної поліції і спілки ветеранів воїнів АТО.  
  Марченко Костянтин Володимирович  секретар козятинської міської Ради: розповів  про часті порушення правил правопорядку в сквері ім. Пушкіна, що міська Рада стурбована про відсутність реакції місцевої поліції   на письмове звернення міської Ради до правоохоронних органів про порушення правопорядку, Костянтин Володимирович зазначив про необхідність  активнішого діалогу  козятинської поліції з громадою та місцевою владою.   



Слободяник Олександр Володимирович інспектор охорони Вінницької муніципальної поліції  Вінницької обласної Ради проінформував всіх присутніх, що муніципальна поліція це правоохоронці, які підконтрольні місцевим органам влади. І заробітну платню вони отримують з міського бюджету. Як правило, у муніципальної поліції значно менше повноважень та обладнання ніж у Нацполіції.  Муніципальну поліцію не потрібно викликати, скажімо, якщо ви стали свідком бійки чи пограбування, для цього є поліція. А от скажімо контролювати стихійну торгівлю, дотримання чистоти в місті,


паркування авто чи охороняти комунальні об'єкти може  муніципальна поліція.  Олександр  Володимирович (мешканець м.Козятин) інспектор охорони Вінницької муніципальної поліції відповів на питання  членів громадської Ради, а також  вніс пропозицію створення в місті Козятині муніципальну поліцію по зразку м.Вінниці.  Михайський Олег Олександрович член громадської Ради, в минулому працівник правоохоронних органів (юрист), підтримав пропозицію звернутися від громадської Ради до міської Ради з пропозицією створення в Козятині відділу козятинської муніципальної поліції.                                                                 

                                Члени громадської  Ради прийняли рішення
1.      Звернутися до керівництва козятинських правоохоронних органів з метою організації діалогу та  активної співпраці поліції  з громадськими формуваннями з питань забезпечення громадського порядку. Керівництву козятинської поліції надати письмову відповідь  Громадській Раді про складений план  свого  бачення відбудови  роботи співпраці поліції з Громадською Радою та місцевими  громадськими  формуваннями. Розглянути питання в термін до 2 місяців за погодженням начальника поліції  Швеця Олега Петровича.

2.      Звернутися до козятинської міської Ради з пропозицією розглянути  можливість створення муніципальної поліції в місті (зробити розрахунки витрат і ефективність створення)



3.      Делегувати  члена громадської Ради, представника громадської організації «Життя заради людей» Крилову Лілю Анатоліївну з повноваженнями представляти козятинську Громадську Раду (14 громадських організацій) в Виконавчому комітеті козятинської міської Ради.  

Рішення прийнято одноголосно.

07.09.17р. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий